پنجشنبه 01 آذر 1403

تحقق شعار سال در گرو حمایت از صنایع کوچک و متوسط

  • 1403/06/25 - 16:57
  • - تعداد بازدید: 34
  • - تعداد بازدیدکننده: 32
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZTfe

تحقق شعار سال در گرو حمایت از صنایع کوچک و متوسط

شعار سال ۱۴۰۳ از سوی رهبر معظم انقلاب در حالی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» اعلام شد که بررسی چند سال اخیر این نامگذاری‌ها نشان می‌دهد طی ۱۶ سال گذشته شعار سال تعیین شده از سوی معظم‌له، همواره با محوریت توجه به تولید و رونق اقتصادی بوده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل به نقل از پایگاه خبری آینه مردم، نامگذاری امسال نشان می‌دهد مهمترین دغدغه کشور تولید و اشتغال، خودکفایی، تقویت پول ملی و بطور کل مسائل اقتصادی است.

شعار سال به  خوبی بیان می‌کند جهش تولید محقق نمی‌شود مگر با اتکا به مردم و بخش خصوصی اقتصاد، زیرا تجربه سال‌های قبل نشان داده که اقتصاد دولتی جز ضرر و زیان و ناکارآمدی و کاهش بهره‌وری و حیف و میل منابع ثمره دیگری نداشته است.

بنابراین برای تحقق شعار سال و رسیدن به یک اقتصاد پویا و کارآمد که بتواند در برار تکانه‌های داخلی و بین المللی از جمله تحریم‌ها تاب آوری بالایی داشته باشد، توجه به پتانسیل‌های موجود در بخش خصوصی و علی الخصوص صنایع کوچک و متوسط است.

بنگاه‌های کوچک و متوسط نوعی از صنایع و کسب ‌و کار هستند که نیاز به سرمایه‌گذاری کلان، نیروی انسانی گسترده و بسیاری موارد دیگر ندارد. علاوه بر این مزیت‌ها، این کسب‌ و کارهای کوچک و متوسط (SME) برای ارتقاء و رشد اقتصادی و معیشتی کشورها بسیار سودمند هستند.

طی چند دهه اخیر، ایجاد و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط یکی از ارکان مهم توسعه اقتصادی کشورها بوده است، حتی در کشورهای توسعه یافته‌ای مانند آلمان و ژاپن، وابستگی اقتصاد به بحث صنایع کوچک و متوسط خیلی بیشتر است.

بدون تردید رمز توسعه اقتصادی کشور ما نیز در توجه به صنایع کوچک و متوسط است و این مهم از طریق توسعه و پایداری فعالیت این صنایع فراهم می‌شود.

به ضرس قاطع می توان گفت که مردمی‌ترین اقتصاد همان صنایع کوچک و متوسط هستند.

مؤلفه ساختاری که در این بنگاه‌ها وجود دارد آنها را به عنوان منبع اصلی کارآفرینی و نوآوری در تولید، خلق فرصت‌های شغلی جدید و تحول در صادرات کشورها معرفی کرده است، بنابراین امروزه برای توسعه کشور و افزایش تولید و اشتغال نیازمند توجه همه جانبه به این بنگاه‌ها و مانع زدایی از مسیر فعالیت این صنایع هستیم.

این بنگاه‌ها به دلیل چابکی و انعطاف‌پذیری بیشتر در مقابل نوسانات اقتصاد کلان در مقایسه با بنگاه‌های بزرگ ، نیاز به نقدینگی کمتری دارند بنابراین اولویت تامین مالی این بنگاه‌ها می‌بایست مورد تاکید و تایید بانک ها باشد.

آمارها و مشاهدات نشان می‌دهد مشکل تأمین مالی به عنوان اصلی‌ترین مانع کسب و کار بنگاه‌های کوچک و متوسط معرفی شده است بنابراین حمایت‌های دولت در اعطای تسهیلات کم بهره به این بنگاه‌ها می‌تواند موتور رشد اقتصادی کشور را روشن نگهدارد.

یکی دیگر از حمایت‌هایی که می‌تواند در توسعه این صنایع مثمر ثمر باشد ارائه خدماتی مانند آموزش، مشاوره و کمک در حوزه بازاریابی. خدمات مرتبط با فناوری و توسعه اطلاعات است که برای بنگاه‌های کوچک به خصوص بنگاه‌های روستایی می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

کمبود دانش اقتصادی، مالی و مدیریتی به ویژه در زمان تأسیس، باعث بروز مشکلاتی برای این گونه شرکت‌ها می‌شود به گونه‌ای که گاهی یک فرد مجبور به انجام کارهای تخصصی متعددی می‌شود که خارج از صلاحیت حرفه‌ای وی است، تسهیل در اعطای مجوزها و ارائه آموزش‌های لازم و بهره‌مندی آسان از خدمات موازی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

از دیگر حمایت‌هایی که در کشورهای توسعه یافته بیشتر دیده می‌شود سیاست حمایت ازSME های تحت رهبری زنان یا کارگران زن شاغل در این بنگاه‌ها است بطوریکه این نوع حمایت علاوه بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نیز جلوگیری می‌کند.

با عنایت به مسائل و مشکلاتی که این گروه از بنگاه‌ها با آن روبرو هستند، لزوم حمایت‌های دولتی از این بنگاه‌ها به وضوح قابل تشخیص می‌باشد به گونه‌ای که راه حل این مشکلات در گرو حمایت‌های دولت است تا با اتکا به نظر کارشناسان خبره و فعالین اقتصادی، در توانمند سازی و مانع زدایی از مسیر این بنگاه‌ها قدم‌های اساسی برداشته شود.

مقاله از علی اعتباری (پایگاه خبری آینه مردم)

  • گروه خبری : گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت چپ,گروه اسلایدر سمت راست
  • کد خبر : 29121
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب