سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

سرمایه‌گذاری آسان، راهبرد توسعه استان اردبیل

  • 1403/12/08 - 17:02
  • - تعداد بازدید: 38
  • - تعداد بازدیدکننده: 37
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZmMf

سرمایه‌گذاری آسان، راهبرد توسعه استان اردبیل

استقبال از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان فعال بخش خصوصی در کنار استفاده از منابع دولتی، راهبردی مطمئن برای جبران عقب ماندگی‌های تاریخی و دستیابی به توسعه استان اردبیل است که در دولت چهاردهم به عنوان دستور کار دستگاه‌های اجرایی تعریف شده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل به نقل از خبرنگاری ایرنا، یکی از محوری ترین موضوعاتی که علم اقتصاد به آن می‌پردازد، مدیریت منابع محدود و تقاضاهای نامحدود است. این امر به ویژه در شرایطی که شکاف و فاصله بین این دو مفهوم (منابع محدود و تقاضاهای نامحدود) افزایش می‌یابد، بیش از پیش اهمیت می‌یابد. از همین روست که اقتصادهای بزرگ دنیا هم به دنبال تامین منابع و جذب سرمایه از روش‌های مختلف هستند.

طی سال‌های اخیر و با توجه به محدودیت منابع دولتی، موضوع جذب سرمایه بخش خصوصی در دستور کار متولیان امر قرار داشته است. واقعیت این است که اتکا به منابع دولتی پاسخگوی نیاز طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی و زیرساختی در دست اجرا نیست و به همین دلیل اجرای پروژه‌های زیرساختی از برنامه زمان‌بندی تعریف شده عقب می‌مانند.

در این شرایط، جذب سرمایه بخش خصوصی در اجرا و تکمیل طرح‌ها و پروژه‌ها، می‌تواند راه سرمنزل مقصود یعنی عمران و آبادانی لازم را هموار کند و استان را به جایگاه شایسته برساند.

استان اردبیل به لحاظ موقعیت‌های مرزی، طبیعی، تاریخی، اقتصادی، گردشگری و حتی مذهبی از ظرفیت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برخوردار است و به فعلیت در آمدن هر یک از موقعیت‌های یاد شده می‌تواند ضمن درآمدزایی و سودآوری برای سرمایه‌گذاران منجر به رونق تولید و اشتغال در استان شود.

برای تحقق این اهداف باید موانع جذب سرمایه‌گذاری رفع و زمینه‌های استقبال از فعالان اقتصادی فراهم‌ شود و قوانین و مقررات جاری اصلاح یا با شرایط جذب کارآفرینان منطبق شود. از همین رو استاندار اردبیل طی ماه‌های اخیر راهبرد سرمایه‌گذاری آسان را به عنوان دستور کار دستگاه‌های اجرایی تعریف کرده و بارها بر لزوم حذف قوانین زائد و دست و پاگیر و اصلاح قوانین مخل کسب و کار تاکید کرده است.

مسعود امامی یگانه ، سرمایه‌گذاری آسان را راهبردی برای توسعه استان اردبیل تعریف کرده است تا مسیر حرکت دستگاه‌های اجرایی و اداری را مشخص کند و با توجه به تناسب این راهبرد با شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم، محقق شدن این هدف، تولید در استان نیز رونق یابد.

این برنامه و سیاست در قالب مفهوم سرمایه‌گذاری آسان تعریف شده است، استاندار اردبیل در دیدار اعضای شورای شهر اردبیل بر لزوم تسهیل روندهای سرمایه‌گذاری در استان تاکید کرد. وی بارها بر لزوم تکریم سرمایه‌گذار و ارائه مشوق‌های لازم، برای سرمایه‌گذاران تاکید کرده است تا سرمایه‌گذار، رغبت و انگیزه لازم برای کار اقتصادی در استان را داشته باشد و استان اردبیل به پایتخت سرمایه‌گذاری آسان تبدیل شود.

در همین زمینه امامی یگانه در جلسه اخیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل از افزایش ۲۲۰ درصدی بودجه استان برای سال آینده خبر داد و گفت: با توجه به افزایش تورم، این بودجه در برابر نیازمندی‌های استان رقم ناچیزی است و برای رونق‌بخشی به تولید و اقتصاد استان اردبیل باید از سرمایه‌گذاران حمایت ویژه کرده و سرمایه‌گذاری آسان را در استان نهادینه کنیم.

وی اظهار کرد: توجه به نحوه برخورد با سرمایه‌گذاران در بخش‌های کارشناسی دستگاه‌ها ضروری بوده و مدیران باید با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری، بر اقدام کارکنان زیر مجموعه خود در مواجهه با سرمایه‌گذاران و صدور مجوزهای مربوط نظارت کنند.

استاندار اردبیل با تأکید بر حذف و اصلاح فرایندهای طولانی صدور مجوز و پرهیز از استعلامات تکراری وقت‌گیر که موجب اتلاف توان و انرژی سرمایه‌گذار می‌شود، بیان کرد: این فرایندها هر چه کوتاه‌تر باشد، موجب سرعت‌بخشی به روند سرمایه‌گذاری شده و گامی برای عملیاتی‌تر شدن سرمایه‌گذاری آسان در استان خواهد بود.

صنعت نیز از دیگر ظرفیت‌های قابل سرمایه‌گذاری در استان اردبیل است و هرچند شاید در بادی امر به اندازه حوزه‌های کشاورزی و گردشگری برای سرمایه‌گذاری جلب توجه نکند اما هیچ کم از آنها ندارد و در صورت ورود کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی، قابلیت‌های پنهان آن برملا خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل می‌گوید: ۳۵۰ طرح با ۸۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در مرحله دریافت پروانه است و انتظار می‌رود با بهره‌برداری از این طرح‌ها، تعداد قابل توجهی نیروی کار در این واحدها مشغول کار شوند.

مسعود ایرانی با اشاره به اشتغال بیش از ۴۰ هزار نفر در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اردبیل ادامه داد: تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی فعال این استان به یک هزار و ۴۱۵ مورد افزایش یافته و با تمهیدهای صورت گرفته این آمار تا پایان امسال و اوایل سال آینده همچنان افزایش خواهد یافت.

سخن از صنعت که به میان می‌آید شهرک‌ها و نواحی صنعتی در اذهان تداعی می‌شود و با توجه به فعالیت بیش از ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی در استان اردبیل و همچنین فعال بودن معادن مختلف در مناطق مختلف توجه به توسعه صنعتی می‌تواند اردبیل را به برندی در حوزه صنایع تبدیل کند.

در این راستا مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از واگذاری ۳۰ هکتار زمین صنعتی به سرمایه‌گذاران خبر داده است که در قالب ۶۰ قرارداد حق بهره‌برداری به متقاضیان ارائه شده است تا شهرک‌های صنعتی به عنوان کانون تولید و اشتغال، نقش مهمی در جذب سرمایه‌گذاران داشته باشند.

هاشم علایی مزایای حضور سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی را کاهش هزینه‌های ساخت و ساز می‌داند که با تسهیل صدور مجوزهای اولیه و زیرساخت‌های ایجاد شده و شهرک‌های صنعتی بهترین مکان ممکن برای حضور سرمایه‌گذاران است.

استان اردبیل همه نوع استعداد کارآفرینی و سرمایه‌گذاری گسترده را دارد و استاندار این استان حتی موضوع ناترازی انرژی را نیز فرصتی برای سرمایه‌گذاری عنوان کرده و از مدیران دستگاه‌های اداری خواسته است تامین پنل‌های خورشیدی و بهره‌مندی از آن را با جدیت دنبال کنند.

امامی یگانه با اشاره به امکان تولید حداقل ۲۷۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان، فرمانداران را به تامین و واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران طرح‌های تولید انرژی خورشیدی ترغیب کرده و پرداخت تسهیلات بانکی و زمینه‌سازی برای دستیابی سریع به این هدف را خواستار شده است.

اکنون استان اردبیل با شعار سرمایه‌گذاری آسان به دنبال جبران عقب ماندگی‌ها و توسعه شایسته و در شان مردم است. در این مسیر دشوار اما شدنی، به همراهی مردم و مسئولان برای ترویج فرهنگ استقبال از فعالان اقتصادی نیاز است تا روزی نه چندان دور، سایه محرومیت از گوشه و کنار این استان مرزی، با روشنای توسعه و رفاه زدوده شود.

  • گروه خبری : گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت چپ,گروه اسلایدر سمت راست
  • کد خبر : 31656
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب